Σημείωση! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies

Παρακαλώ πατήστε I understand Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώ

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του, δημιούργησε την τρέχουσα σελίδα με σκοπό να ενημερώσει, διευκολύνει και πληροφορήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου. 

Για συνέχεια στην πλοήγηση στην ιστοσελίδα, παρακαλώ πατήστε Κατανοώ

Μπλέ κάδοι

Κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού

Κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης
Φωτοκύκλωση Α.Ε.

ΑΦΗΣ Α.Ε.

Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.

ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ Α.Ε.

Re-Battery

Eco-elastika Α.Ε.

 

COMBATT

       

 

Γυαλί

Η Γυάλινη Συσκευασία, αγαπημένη των περισσοτέρων Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών παγκοσμίως, δεν θεωρείται σήμερα μόνο ως ο πιο υγιεινός τρόπος συσκευασίας, αλλά έχει ταυτιστεί απόλυτα και με την έννοια της αισθητικής. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα αποδομήσιμα απορρίμματα στο περιβάλλον. 
 
Πέρα από την εύκολα συμπεραινόμενη αισθητική ρύπανση που η απόρριψη του εν λόγω υλικού προκαλεί, μπορεί επίσης τα θραύσματά του να καταλήξουν στην τροφική αλυσίδα, προκαλώντας επιβλαβέστατες επιπτώσεις σε ζωικούς οργανισμούς.  Ακόμα, η ανεξέλεγκτη διάθεσή του σε περιοχές με έντονη βλάστηση θεωρείται υπεύθυνη και για πρόκληση πυρκαγιάς.

Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι η ανάγκη ανακύκλωσής του καθίσταται πλέον επιτακτική

Η ανακύκλωση γυαλιού, πέραν της προφανούς εξοικονόμησης πόρων για Δήμους, ιδιώτες, εταιρίες κλπ. λόγω απόρριψης του υλικού σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και Υπολειμμάτων, παράλληλα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, καθώς, όταν χρησιμοποιείται υαλόθραυσμα ως πρώτη ύλη, η τήξη του γυαλιού γίνεται σε κατά πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι, λόγω της χημικής σταθερότητας του υλικού, δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες φορές μπορεί να ανακυκλωθεί. 

Ανακυκλώνοντας το γυαλί συμβάλλουμε στην:

- μείωση  της  κατανάλωσης της άμμου των υδροβιοτόπων
- εξοικονόμηση πετρέλαιο, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία του γυαλιού

 

 

Ομάδα Υλικών Υλικό Που ανακυκλώνεται

Γυαλί

Βαζάκια τροφίμων

Μπουκάλια λαδιού
Μπουκάλια αλκοολούχων ποτών
Μπουκάλια κρασιού
Μπουκάλια νερού