Σημείωση! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies

Παρακαλώ πατήστε I understand Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώ

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του, δημιούργησε την τρέχουσα σελίδα με σκοπό να ενημερώσει, διευκολύνει και πληροφορήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου. 

Για συνέχεια στην πλοήγηση στην ιστοσελίδα, παρακαλώ πατήστε Κατανοώ

Στο Γυμνάσιό μας υλοποιείται σε συνεργασία με σχολεία από άλλες τέσσερις χώρες της Ευρώπης (Πορτογαλία, Κροατία, Γερμανία και Πολωνία) το πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο: Open your mind, change your life με διετή διάρκεια (2016-2018).

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η ενίσχυση και ενθάρρυνση των μαθητών για δια βίου μάθηση, η αποτροπή της μαθητικής διαρροής και της έλλειψης μαθησιακών κινήτρων και μία πρώτη ευχάριστη επαφή των μαθητών με τον κόσμο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας. Οι στόχοι αυτοί ευελπιστούμε να επιτευχθούν μέσω πολλών δραστηριοτήτων, επισκέψεων και καινοτόμων μεθόδων μάθησης.

Ήδη τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος η ομάδα μαθητών και καθηγητών που συμμετέχουν συνάντησε και μίλησε με ειδικούς από τον χώρο της υγείας (διαιτολόγο και κλινική ψυχολόγο), πήρε συνέντευξη από νέους επιχειρηματίες (οπτικό - ιδιοκτήτρια καταστήματος οπτικών και ιδιοκτήτη χώρου εστίασης) και επισκέφθηκε τον Πύργο Ελέγχου του Διεθνούς Αερολιμένα Κέρκυρας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους συνοδούς-καθηγητές τους ταξίδεψαν και φιλοξενήθηκαν στο Bielefeld της Γερμανίας (τον Δεκέμβρη 2016) και στην Lubcza της Πολωνίας (τον Μάιο 2017) και πήραν μέρος σε αντίστοιχες δραστηριότητες μαζί με τους συμμετέχοντες από τις άλλες χώρες, αποκομίζοντας πολύ όμορφες και σημαντικές εμπειρίες και αναμνήσεις που θα διαρκέσουν σίγουρα για πάντα!

Και για τον δεύτερο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος (2017-2018) έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες δράσεις. Μάλιστα, τον Οκτώβριο το Γυμνάσιό μας ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει 18 μαθητές από τις συμμετέχουσες χώρες μαζί με τους καθηγητές τους και έχει προγραμματίσει μία πληθώρα δραστηριοτήτων που ελπίζουμε να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων! Η εμπειρία εξάλλου μας έχει αποδείξει ότι τέτοιες δράσεις ανανεώνουν στο σύνολό της τη σχολική ζωή, καθώς δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο σε όλη τη σχολική κοινότητα για βελτίωση και ανανέωση.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι το λογότυπο του προγράμματος (που χρησιμοποιείται από όλες τις χώρες που συμμετέχουν και εμφανίζεται μαζί με τον τίτλο του προγράμματος σε έγγραφα, ιστοσελίδες κλπ) σχεδιάστηκε από μαθήτρια του Γυμνασίου μας και κέρδισε σε διαγωνισμό για την ανάδειξη του επίσημου logo του προγράμματος (μεταξύ άλλων πενήντα περίπου προτάσεων, που σχεδίασαν μαθητές από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία). Άλλος ένας λόγος, για να είμαστε υπερήφανοι!

 

 Το logo του Προγράμματος "Open your mind, change your life" που σχεδιάστηκε από μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου